Pages

Feb 8, 2011

~~ubat paling mustajab~

saya bukanlah agen dari syarikat ubat cap Pak Halim Orang Kampung mahupun salesman yang mahu mempromosikan produk kepada insan2 yg terdesak..hehe niat di hati teman hanyalah nk ingatkan mike2 termasuk teman sekali berkenaan dengan ubat yang paling mustajab baik dari segi apa pown..tapi cam biasa la bro, ni cuma gua punya pandangan dowh..hehe takdak dari mana2 rujukan ilmiah, salmiah, rodiah, kak kiah dan lain2..

bagi shaye ubat yg pling hebat yg xpayah susah2 nk cari kat kedai, shuping cumplex, farmasi berhampiran rumah ayah anda mahupun di klinik2 haiwan berdekatan..ubat neh da memang ada kat stiap orang..original wa cakap lu..hehe ubat yang shaye maksudkn adalah "SENYUM"..haa

dengan senyum neh macam2 penyakit boleh kita ubat..bukan takat sakit badan mahupun penyakit jiwa..semua boleh kita ubat as long as u believe in it n dgn ijin ALLAH "kun faya kun" msti boleh membantu..tapi tak la bermaksud kalo sakit tahap kronik snyum jew blh tros ilang sakit tue kn (mmg tutup la kilang ubat satu donia kalo camgitu..hehe)..kena la juga makan ubat kn..tenyum neh cuma pendorong kita jew untuk merasa lebih sehat walopon tengah sakit..

senyum neh gak boleh digunapakai untuk macam2 keadaan dan msti bnyk membantu..contoh, kalo nk ngurat..cube kamu ngorat ank dara or ank org tanpa senyum..bak kata nabil, memang kompom la dpt..dpt maki..hehe kita kena la tenyum sbb fitrah manusia suka pada benda yang indah n rupa dan wajah manusia ini yg indah terletak pada senyuman..bior le org ckp hidung kita neh kurang mancung ka, kulit kita cam bulan ka, mata kita cam cina tibet ka, hidung kita cam serombong kapai ka..hehe tapi selagi kita neh murah dengan senyuman..segala benda2 yg kurang best tue seoalah-olah terubat n orang mampu tersenyum bila nengok kita, macam kita neh da transform jadi hensem n chantek lak kn..haa hebat kn ciptaan ALLAH..

bak bait lagu malique ft najwa

bila saya senyum..
awak mesti senyum sekali..
bila kita senyum..
semua orang berjangkit..
bila semua orang senyum..
dunia TIADA PENYAKIT..

kesimpulannya, pihak yang bertanggungjawab (diri kita sendiri) haruslah memainkan peranan untuk memastikan dunia kita yang kita cintai ini kurang berpenyakit dengan menggalakkan senyum (bukan senyum galak yer..senyum suci..hehe) dikalangan kita..senyum adalah amalan yg mulia n jgn la anda sekalian lokek dengan senyuman mahupun pada waktu tu anda stress sbb kwan sebelah kentot senyap (kentot busok..haha)




S.E.N.Y.U.M


Yang Punya Blog,

4 KuMEn:

HaZiMaH H.M.J said...

senyum mmg best..
lg stu info klu kte ketawa @ laugh, immune system kte meningkat...klu xsilap ketawa adalah eustress(yg +ve), yg dpt mengurangkan hormone stress...jd jom la senyum n ketawa..

aku dan sesuatu said...

wah2..thks for that info yer..hehe da mcm Dr. Hazimah, pakar sakit puan..(^_^)

liyana saffie said...

pic yg sgt menarik...
eryna ,"tarik tertarik kau mmg da bo0m..!!"

aku dan sesuatu said...

tgk la anak menakan sapa..like uncle like anak menakan..haha

Post a Comment