Pages

Feb 4, 2011

~~dia potong kiri~~

nak dijadikan cerita..kemarin a.k.a yesterday..saya n my kawan had drive my kereta
to TaNjOng MaliM melalui jalan tinggi (highway)..keramaian kereta di highway neh bleh
tahan la..ramai..tapi still lancor la dari kilometer 134 menuju ke jalan mahameruu (sah aku hentam..haha)..disebabkan kereta yang agak ramai jadi aku pown pandu la bas aku
neh dengan agak slow (ala 120km/jam jew..haha poyo jap)..macam2 spesis kereta
yang ada..yang beso, kecik, kurus, gemok, petak, bulat, bujor dan mcm2 lglah..

da agak2 2jam lebih2 sket aku drive..tiba2..(jengjengjeng)..kereta depan brek mengejot dowh..
alhamdulillah aku dan(sempat) brek terkejut..kalo x memang da jadi arwah la den..hehe
aku pown jadi curious, "apa pasai ini suma worang kasi slow dia punya kenderaan"..perjalanan aku menjadi terbantat (cam kek bantat)..panjang kowt jemnye..dekat2 n jauh2 5000meter la jugak..

waktu ni la aku baru blajaq perangai orang Malaysia yg xmahu tanggung dan jawab..dengan slumbernya mereka2 iney memotong dari sebelah kiri dan menggunakan line mututsikat..
tak patot, tak patot..da la guna line mututsikat..laju plak tue..hadoiyaii..cian kat penunggang mututsikat yang masa tuh tgah kesejukan di tengah ujan yang lebat..makin lama, makin ramai
serta menjadi2..aku sikit frust la kan sbb yang potong kiri neh sumanya nek kereta yang
cikai2..mcm BIW, MERCENDES, HUNDA, TUYUTA dan HYONDAI..

dari kerhete yang teman nengok..sah..memang sah yang memandunya orang yg kaye dan raye
yg jugak melambangkan diaworang iney mempunyai IQ yg tinggi..kalo idak mane buleh gune kerhete yg ghope itu..tapi malang IQ yg tinggi xsepadan n selaras dengan tindakan yg diambil
haih..iney yg menjadi cabaran kepada bakal2 guru nanti..haa ingat tue..

IQ rakyat kita dah semakin meningkat saban tahun tapi EQ pulak yang makin merudum..
jadi moh la kite sebagai pelapis kepimpinan masa hadapan same2 pikior utk
solve the problems..kes yang teman bawak ni baru seciput jika nk dibandingkan dengan yg belambak lagi kat luar sinun..jgn sampai kita, anak kita, cucu kita, cicit kita,
cocot kita(men hentam jew..haha) pown jatuh EQnya baru kita nk mengeluh..

pekara remeh yang dianggap remeh
bisa menjadi masalah negara..

pimpin dirimu untuk memimpin yg lain..



model : HUNDA CIVIL
tahun : arnab
max. speed : 300 kuasa keldai
spesis : kereta tayar 2 berkaki 4 limited edition


Yang Punya Blog,

3 KuMEn:

HaZiMaH H.M.J said...

so funny lar..hehe

HaZiMaH H.M.J said...

adeyy, geli hati den bce ni entry...=DD gelak guling2...

aku dan sesuatu said...

hehehe..bgus2..gelak neh orang yugoslavia ckp awet muda..jadi amal2kn slalu yer..haa..renung2kan dan selamat beramal jariah..

Post a Comment