Pages

Nov 17, 2010

SeNAngnYA BerSAliN

once upon a time..haa da macam ptdingan bercerita neh..haha
tersebutlah kisah di one kampung in one country..ada la orang pompuan nak besalin..da nama pown kampong, jd ramai la org kg yang mengikuti perkembangan proses peNYALINAN baby bru kg tue..tapi disebabkan baby neh merupakan baby sulong a.k.a baby tua jadi susah la nak kluar..malu g la tue..so dari sejam ke dua jam ke tiga jam..da berjam2 xnak juga kluaq2..

so penduduk yang menunggu di bilik "waitaing" pown g la jmpa org yang pling bijak kat kg tue..kot2 la taw method nak bagi cepat besalin..beliau juga dikenali sbgai Pak Pandir..smpi jew kat umah pak pandir penduduk neh pown story la kt Pak Pandir the situation..jadi pak pandir yg mmg popular ngan kepintarannya dah kluaq ngan satu solution..jadi pak pandir g blik dia jap..dalam 2 3 ratus saat pak pandir pown dtg blk n bagi satu bungkusan kt penduduk neh n soh diorang tunjuk je objek 2 dpan pintu bdak tu nak kluaq..(nak explain lebeyh2 kang kena band la blog den neh..haha paham2 la ye dak)..

tnpa disangka2 tnjuk jew objek tue..trus baby tue kluar..so, penduduk neh mmg kagum la ngan method pak pandir neh..diorang pown g la tnya apa bondo yg pak pandir bg kat diorang tue..dengan slumber pak pandir ckp.."aku bg menan (mainan)"..the villagers da pelik "apa kaitan menan ngan besalin neh??"..dgn mengekalkan kehenseman beliau pak pandir jawap "ye la, da nama pown budak, dia nampak je menan tue dia cepat2 la kluar sebab nak main..budak kan"..penduduk kampong tercengang dan kaget.. habeh cita..


gini la kot ibu ngandong tuh..hehe

Yang Punya Blog,

*kredit to "eh! wat yu taliking, 2007"


3 KuMEn:

liyana saffie said...

ini dlm cita pk pndir je...kenyataannya x bgitu sng..kasih syg kna tggi tuk wt pengorbanan gni taw..klu xda ksih syg yg tggi,xdanya mk nk lhirkn anknya..ps2 mnyusukn anknya,n jga smpai bes0..hehe klu sng mcm cita at0k ni,k0mpem p0pulasi kt malaysia ni tggi..haha

akukod said...

alowh amek siries lak..ni jenaka rakyat la makcik oit..hehe

liyana saffie said...

hahaha..yelah2..taw aih..at0k mmg suka merapu..kui3 t p0st ah cita br..hehe

Post a Comment