Pages

Nov 16, 2010

BeLiAU TeLah Mati

dulu aku xsuka sangat ngan kucing ni..yup kucing tue memang antara binatang kesayangRasulullah S.A.W..tapi xtaw la aku memang rimaih tahap gaban
kalau ngan kucing ni..asyik menyondol jew..hehe..tapi aku xsuka bukannya benci..aku still ada ehsan la kalo berhadapan dengan makhluk ALLAH yang ni..

so, keTIDAK SUKAAN aku tu beterusan semenjak kali pertama aku kenal apa itu kucing yang juga dikenali sebagai 'CAT' dikalangan orang kg aku (kuikui) smpai la tahun lepas..nak dijadikan story..my bro telah mengutip seekor kucing yang patah kaki kena langgo ngan kapal terbang ringan cap "babbas" kot..mmg sadis la keadaan beliau, kaki patah, jalan pown tepaksa seret badan..kaki yang patah tu jd bengkok..so secara xsemena-mena beliau telah familyku namakan capek (haa..cam si capek kt TB 2 tue..huhu)..

so hiduplah beliau di rumah aku yang masa tue da kepupusan spesis ni atau dalam bahasa mudah da xbela kucing la..kiranya beliau ni merupakan hidupan tunggal dari spesisnya kat rumah aku..disebabkan beliau ni pompuan a.k.a betina..so ada la jantan yang cuba menTACKLE beliau..dia neh mmg spesis xpndai melawaan godaan..jadi, selang beberapa bulan pastu beliau telah melahirkan anak-anak luar nikah..ye la sbb beliau mana perlu menikah cam manusia..haha sejak tue makin beso la kluarga beliau neh..da berapa kali ngandong ngan beranak pown aku xtaw..kuat toi,,haha

so, capek ni telah menjadi perhatian keluarga aku la..sbb dia ni manja..masa ni la ALLAH S.W.T tunjukkan kePOWERanNYA, tak aku sangka-sangka aku memang sayang gila kat capek ni..asal balik rumah jew aku mesti tanya pasal kabo beliau lpas aku da round salam suma ahli family..kira aku memang da jatuh cinta la kat dia..haha lepas dari detik dia sampai kat umah aku, aku memang da sukakan kucing..kira memang dia ni Rahmat ALLAH S.W.T..sebab aku da boleh sukakan kucing seperti mana Rasulullah S.A.W..kira sunnah la beb..alhamdulillah

tak kusangka panas itu xberpanjangan..hujan kilat + banjir kilat di petang dan malam hari..ari khamis aritu aku yang sayangkan beliau telah terbunuh beliau la..alaa sobsob..sedih gak la..aku masa tu dalam keta nak g amek anak sedara (aku kat umah jadi pemandu bas sekolah..haha)..nak gostan (reverse) keta..dan budak2 neh (kucing2) da memang tabiat suka lepak bawah keta..sebab hangat kot..maklum la cuaca skarang neh..tapi aku xsangka la capek nak lepak bawah keta aku sebab keta aku parking jauh dari rumah..so aku dengan confident sambil nyanyi dalam ati lagu "Yakin Boleh!!" menGOSTAN keta dengan laju sebab da lambat..

tiba2....jengjengjengjeng.."GEDEBUK" aku telanggor sumtin..aku da gelabah..sbb menatang apa la yang aku da langgo..aku ushar side mirror tgk capek lari..ah..ini bukan alamat baek..aku tros kluar n P kat capek..dia da tarik nyawa..adeh ALLAH je la taw betabah luluh ati aku neh..aku memang touching tahap cipan ah..aku gagahkan gak drive g amek dak2 skolah dalam keadaan yg xleh tumpu..balik jew aku tros tanam beliau dengan tangan aku sendiri..family aku mmg sedih ah..hadoii..xpa la moga apa yang tejadi ni ada hikmahnya..apa pown life must go on..

*CINTA itu nikmat ALLAH yang indah..




CaPEk (unknwon - 11 November 2010)

Yang Punya Blog,

2 KuMEn:

liyana saffie said...

sdeynya...tp klu nk g kucing mai ah amek sek0r kt tmn melo...mk kucin kt sini p0wn tgh bunting ank luar nikah...ank dia yg ada ni p0wn x larat nk cntrol..huahua

aku dan sesuatu said...

haha..tenkiu..xpa zuriat capek masih ada kat sini..leh wat lepas rindu..

Post a Comment